måndag 8 december 2008

Kommentater från politiker och media om de s.k. "Jobbtorgen" och Mänsklighets arbete

"Tack för en viktig artikel."

Gustav Fridolin, f.d. riksdagsledamot,journalist, Kalla Fakta, TV 4


Hej,

Tack för Ert brev.

Som Ni kanske känner till har vi socialdemokrater varit mycket kritiska mot hur de borgerliga i Stockholms stad bedriver arbetsmarknadspolitik i nuläget. Å ena sidan vill de inte satsa på komvux trots ett stort söktryck, å andra sidan får socialtjänstnämnden ta över ansvaret för jobbtorgen samtidigt som större krav ställs på arbetssökande.

Jag tycker att det är viktigt att staden bedriver en arbetsmarknadspolitik för att ge människor stöd att komma i arbete. Men den måste utgå från människors och arbetsmarknadens behov, inte politiska ambitioner om hårdare tag gentemot människor som lever på ekonomiskt bistånd.

Jag tar med mig Era synpunkter i det fortsatta arbetet.

Med vänliga hälsningar,


Carin Jämtin,
oppostionsborgarråd (s)


"Ett mycket bra och viktigt arbete som ni gör. Att lyfta hur de sämst ställda i vårt samhälle behandlas är en av de viktigaste uppgifterna idag. Det blåser väldigt hårt och vi som vill ha ett annat samhälle måste hjälpas åt."

Ann-Margarethe Livh
oppositionsborgarråd, Vänsterpartiet


Hej,
tack för ett mycket intressant e-brev!

Socialdemokratiska gruppen i Stadsdelsnämnden i Farsta kommer att lägga en skrivelse om Jobbtorgen vid nästa möte där vi även tar upp Era reflektioner - f. ö. är Jobbtorget i Farsta inbjudet till detta möte för att redovisa sin verksamhet.
Jag vill meddela att vid nästa möte i SDN Farsta torsdag 23 oktober kl 18.00 i Farsta gymnasium, lilla aulan, entré C2 (på
byggnadens kortsida), under det inledande öppna forumet kommer Chefen för jobbtorgen Helene Bengtsson och chefen för jobbtorg Farsta Brita Rönnqvist att presentera satsningen på jobbtorg i Stockholm.


Gunnar Sandell, Socialdemokratisk ledamot, vice ordförande SDN Farsta

Inga kommentarer: