måndag 8 december 2008

JO-anmälan mot Farsta stadsdelsförvaltning

081007 begärde vi skriftligt svar från Eva-Lotta Jonsson, chef för Försörjningstöd på Farsta stadsdelsförvaltning ang. den lagliga grunden för beslut och hänvisning till s.k. "Jobbtorg".

Efter mer än en månad har inget svar inkommit, varför anmälan härmed görs mot Jonsson och Farsta stadsdelsförvaltning enligt förvaltningslagen.


Bakgrund

När Socialtjänsten skickar ut kallelse till de s.k. "Jobbtorgen", så skickas bara en "Kallelse till informationsmöte" ut. Denna kallelse till "informationsmöte" är dock egentligen ett beslut om åtgärd. Detta framgår dock inte klart och tydligt, och ingen övrig information ges om de s.k "Jobbtorgen". Det framgår inte heller med stöd av vilken paragraf i Socialtjänstlagen, som detta beslut har tagits. Det framgår inte heller att detta är en hänvisning till en åtgärd på obestämd tid, vilket är oklart om detta har stöd i socialtjänstlagen. Det finns dessutom ingen information om hur man överklagar. Det framgår dock klart och tydligt att om personen inte kommer till mötet, så kommer hela försörjningststödet att ifrågasättas.

Genom att den borgerliga alliansen har inrättat en egen "arbetsförmedling" för arbetssökande med försörjningststöd, så har en juridisk gråzon skapats. Vi avser att granska detta ärende för eventuell kommande anmälan till JO.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag håller med dig!