onsdag 11 november 2009

EU - Fascism med ett vänligt ansikte: Danska regeringen anmäld till hovrätten för brott mot grundlagen

Fredagen den 28 augusti 2008 genomfördes den första domstolsförhandlingen i rättssaken mot den danska regeringen för att den brutit mot grundlagen genom att inte underställa Lissabonfördraget en folkomröstning.

Man kan fråga sig varför den svenska regeringen inte redan har anmälts för brott mot grundlagen. Tankesmedjan Mänsklighet har gjort en anmälan till Centrum för rättvisa och kompletterat denna anmälan med information om att den danska regeringen har anmälts till hovrätten för brott mot grundlagen.

Flera personer på vänsterkanten har kommenterat Mänsklighets EU-kampanj med att det är bra att de borgerliga partiernas agerande i EU-frågan äntligen blir belyst, men sanningen är tyvärr att dessa brott mot grundlagen är en konspiration mellan både Socialdemokraterna och de borgerliga partierna.

Dessa brott mot grundlagen började i samband med Nicefördraget. Justitiekanslerns remissvar och samlade bedömning när det gäller riksdagens rätt att överföra makt till EU var att "regeringsformen för närvarande inte medger en ratifikation av Nicefördraget såvitt avser artikel 1.4”. Men regeringen och.riksdagsmajoriteten, inklusive moderaterna och ordföranden i KU, Per Unckel, drev ändå genom ändringen.

Läs fler artiklar och nyheter på Tankesmedjan Mänsklighets Facebook-grupp: Mänsklighet - För ett mänskligare samhälle

Inga kommentarer: